23948sdkhjf

Terranor har köpt entreprenadföretag

Ett strategiskt förvärv ska enligt Terranor Group stärka koncernens marknadsposition och påskynda diversifieringen av verksamheten.

I somras förvärvade Terranor två företag: Wilda Transport och Entreprenad AB och Nu Entreprenad AB.

Det berättar företaget på sin hemsida, man förklarar också att förvärven är ett led i den diversifieringsstrategi som infördes för några år sedan, och som lett till att man grundat tre dotterbolag.

De tre är Terranor Infra AB, som specialiserar sig på infrastrukturprojekt av låg och medelhög komplexitet, Terranor Verte Oy, som fokuserar på byggnation, och underhåll av gröna miljöer såsom parker och trädgårdar och Terranor Signa AB, som är specialiserat på trafik- och vägsäkerhetarbeten.

De nya förvärven uppges vara nästa steg i detta, tanken är att bolagen framgent ska verka under namnet Terranor Norvia AB och utföra tjänster inom transport och entreprenadarbeten med fokus på drift och underhåll av statliga och kommunala vägar i hela Sverige.

Enligt Terranor är Wilda Transport och Entreprenad AB och NU Entreprenad AB specialiserade inom transport och entreprenad där man utför tjänster inom drift och underhåll av statliga och kommunala väger, transport av bland annat utrustning, schaktmassor, asfalt, byggvaror samt utför arbeten inom trafiksäkerhet (TMA-bilar).

De två bolagen sägs hitta sina kunder främst bland entreprenörer inom drift och underhåll av statliga och kommunala vägar, bygg och anläggningsföretag samt privata kunder.

Terranor noterar också att de två bolagen genererade intäkter på cirka 120 miljoner kronor 2023 och beskriver deras tillväxtpotential inom alla segment som ”betydande”.

– Med detta strategiska tilläggsförvärv skapar Terranor Group bra förutsättningar, särskilt i Sverige, att påskynda vår ambitiösa diversifieringsstrategi, säger David Margula, vd och styrelseordförande i Terranor Group, på Terranors hemsida.

Han förklarar också att man nu stärker sin marknadsposition vad gäller drift och underhåll av statliga och kommunala vägar.

Terranors Sverigechef Per Sjöblom förklarar på hemsidan att man ser fram emot att få välkomna personalen till Terranor.

– Tillsammans med befintlig och ny personal ska vi nyttja våra spetskompetenser och skapa resultat genom samarbete med våra interna och externa kunder samt utvalda leverantörer, säger han.

– De här två förvärven skapar goda förutsättningar att stärka vår position på marknaden och ger oss bättre förutsättningar att möta marknadens krav och förändringar

Terranor AB verkar inom väg och drift och underhåll av vägar, företaget arbetar också med mark- och anläggningsuppdrag och kunderna hittar man till exempel på Trafikverket, kommuner, fastighetsbolag, vägföreningar och olika företag. Företaget har 220 anställda och omsätter cirka 1,3 miljarder per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063