23948sdkhjf

Kompakt plog för trånga utrymmen

Tokvam lanserar en ny vikplog skräddarsydd för städer, en lansering som enligt företaget innebär att man sätter en helt ny standard för urban snöröjning.

Den norska tillverkarens senaste snöplog beskrivs som kompakt och är enligt Tokvam skräddarsydd för effektiv snöröjning i urbana områden och på gångvägar.

Plogen har fått namnet VT City och ska vara idealisk för begränsade utrymmen där god sikt är avgörande förklarar Tokvam, som uppger att plogen har utvecklats för att kunna manövrera säkert genom trånga passager och runt hörn.

Plogen är gjord för att bäras av maskiner på 4-10 ton med bultat fäste, det ska inte spela någon roll om det är en traktor eller en hjullastare.

Tokvam berättar också att snöplogen är utrustad med flera funktioner som ska underlätta effektiv snöröjning.

Till exempel uppges plogens låga höjd och kompakta konstruktion säkerställa god sikt. Konstruktionen har dessutom som standard ett flytsystem som beskrivs som underhållsfritt och flexibelt. Företaget noterar också att det är standard att låsa flytläget på plogen om man vill använda bärmaskinens flyt.

Tokvam noterar också att alla fästen ska vara tillgängliga och vikplogen ska därför kunna användas av de flesta bärmaskiner med en vikt på 4-10 ton.

Företaget lyfter också fram färre smörjpunkter tack vare användningen av glidlager, och ett rakt plogblad för att dra ut snö, det raka plogbladet med 90 graders angreppsvinkel ska enligt Tokvam göra det möjligt att komma ända intill exempelvis porten med slitstålet.

Företaget listar också rostfria tappar, supersving som standard som andra höjdpunkter.

Den 90-gradiga angreppsvinkeln och de faktum att plogen har en innesluten fjädringsutlösning och säkerhetsventil, ska dessutom skydda utrustningen vid påkörningar, förklarar Tokvam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047