23948sdkhjf

Slitdelsleverantören vill växa i Sverige

Astrak vill växa på den svenska marknaden, ett nytt lager, bra produkter och garantier utöver det vanliga ska få fart på affärerna även här hoppas bolaget.

Astrak är ett skotskt företag som i många år levererat undervagnsdelar och slitdelar, till exempel har man sålt gummilarver och stållarver, både till slutkunder och återförsäljare.

Företaget, som funnits i drygt 20 år, saluför varumärkena Duraline och Terra Track, och man har gjort goda affärer till exempel i USA, England, Tyskland och Frankrike.

Den svenska marknaden sköttes länge lite på distans via Danmark, för ett par år sedan beslutade man sig för det inte räckte längre.

Astrak ville växa även i Sverige och köpte därför upp en av sina återförsäljare, Frillesås Bil och Traktor.

Företaget har också byggt lager, en 2 000 kvadratmeter stor anläggning i Varberg, man har också utökat personalstyrkan rejält.

– Vi var två i Sverige från början, nu är vi tio och snart ska vi vara 13, säger Sverigechefen Johan Sivertsson.

Han ser fram emot att få ge de svenska kunderna fler alternativ och lyfter bland annat fram att Astraks kedjor är fettfyllda.

– Vi levererar kvalitetsprodukter till ett bra pris och kan täcka in hela landet, upp till Gävle har vi nästadagsleveranser, är kunden lite längre bort tar det någon dag till.

Det stora lagret i Varberg backas dessutom upp av ett lager i Tyskland, förklarar Johan Sivertsson.

Han anser också att bolagets garantiprogram sticker ut.

– Kutymen är tolv månader för stålkedjor, vi har 18, för gummilarver är den 24 månader.

Enligt Johan Sivertsson finns det många möjligheter för Astrak framöver.

– Vi är inte så kända i Sverige ännu, vårt mål är därför att anställa fler säljare, både innesäljare och utesäljare och satsa mer på marknadsföring.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078