23948sdkhjf

Sjätte på nio år för Svevia

Svevia invigde nyligen ett nytt asfaltverk i Göteborg, en anläggning man beskriver som sitt modernaste hittills.

Enligt Svevia handlar det om företagets sjätte investering i ett sprillans nytt asfaltverk under de senaste nio åren.

– Vi kommer att fortsätta investera i moderna asfaltverk och produktutveckling för att erbjuda produkter med så lite negativ miljöpåverkan som möjligt, säger Lennart Eriksson på Svevia.

I våras började man montera det nya asfaltverket, som har en kapacitet på 240 ton per timme, och i september kom asfaltleveranserna igång.

– Till nästa säsong planerar vi att från Torslandaverket kunna erbjuda storskalig produktion av asfalt där det oljebaserade bindemedlet bitumen delvis ersatts med lignin, en restprodukt som kommer från skogsindustrin. Med sten och returasfalt på samma anläggning minskar vi belastningen av transporter, säger Lennart Eriksson.

Den helt eldrivna ballastanläggningen ligger på Volvos mark, som delvis består av berg.

– Samarbetet har skapat en helhetslösning för oss båda. Volvo får på sikt större ytor att tillgå på sin mark och vi får tillgång till berg. Det gynnar miljön men också hela Svevias affärskedja från berg till asfalt, säger Filippos Kalfas på Svevia.

Anläggningen i Göteborg ska kunna försörja projekt i en händelserik del av landet.

– Hela Västsverige är en expansiv marknad där Svevia är en stark aktör på väg- och anläggningsmarknaden. Det är vår övertygelse att efterfrågan på miljöanpassade ballast- och asfaltprodukter kommer att öka, säger Lennart Eriksson.

Asfaltverket invigdes den 29 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126