23948sdkhjf

Mångsidig Merlominsting

Även Merlos minsting kan nu fås med redskapsfäste både fram och bak. Återförsäljaren Hüllert lanserade konceptet på Maskinexpo, där man också presenterade sin första redskapsbärare.


Större maskiner har ofta utrustats med redskap både fram och bak. Den minsta Merlon, P25.6, 180 centimeter bred, 190 centimeter hög och 4,5 ton tung, har dock inte varit förunnad den lyxen. Tills nu, vill säga.

– Vi har haft många kunder som tyckt att det saknas något, de vill kunna köra snö OCH sprida sand, det räckte inte att kunna sätta ett redskap där fram, de ville ha ett därbak också. Nu har vi lyckats ordna det, förklarar Jan-Erik Hovlin, försäljningschef på Hüllert.

Tillsammans med Fjäråsen har Hüllert nu lyckats förse även den mindre maskinen med hydraulik och fäste baktill på maskinen och vips var konceptet ”Allfixaren” fött.

– Nu kan man använda ännu fler redskap, säger Jan-Erik Hovlin.

Han tror att kunderna, till exempel fastighetsbolag och kommuner, ska få stor nytta av Allfixaren, som kom till Maskinexpo i sista stund

– Det blev klart tre dagar innan mässan.

Hüllert kunde också visa en helt ny redskapsbärare: Merlo MM 150 VR, en maskintyp man tidigare avstått från.

– Det är den första maskinen i Sverige, vi har inte tagit in den förut, men nu har vi ett samarbete med Slagkraft och använder deras expertis för kranar och klipputrustning, förklarar Jan-Erik Hovlin.

Maskinen har en snabbkopplad kran, hydrostatisk transmission och ska fungera både för att köra snö och tugga flis med mera.

– Det har blivit svårare och svårare att bara bygga på en traktor, det är svårt att få fäste för komponenterna. Samtidigt ökar efterfrågan.

Hüllert presenterade också den nya indelning man gjort av maskinerna.

– Vi vill underlätta för kunderna så att de enkelt kan veta vilken maskin de egentligen vill ha, förklarar Jan-Erik Hovlin.

Tre grupper, Basic, Comfort och Innovation, har skapats. Basic-maskinerna ska vara enkla, med all nödvändig dokumentation och i uppfyllelse av alla lagkrav, men i övrigt rätt sparsmakade.

Comfort-maskinerna ska till exempel vara de med hyttfjädring, bomdämpning, joystick och luftstol, medan Innovation-maskinerna ska vara de som ligger lite före, till exempel de med sidoförskjutning av axeln.

– Vi har sorterat upp maskinerna för att underlätta för kunderna och lanserar det systemet nu, säger Jan-Erik Hovlin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094