23948sdkhjf

Grönt ljus i Järfälla

Nästa år sätts skopan i backen för ännu en etapp i Barkarbystaden där en ny stadsdel ska växa fram kring nya tunnelbanestationen.

Detaljplanen för den fjärde etappen i Barkarbystaden har vunnit laga kraft. Det innebär bland annat klartecken för den nya tunnelbanestationen, 2 200 bostäder, 35 000 kvadratmeter kontor och kommersiella lokaler samt förskolor, parker och torg.

Projektet är en del i ett avtal som Järfälla kommun tecknat, i utbyte mot att tunnelbanan byggs ut ska kommunen uppföra 14 000 bostäder fram till är 2032.

Bygget sker på det som en gång var en flygplats. Tanken är att bevara den gamla landningsbanans läge, delar av den ska bli gågata och rekreationsyta i den nya stadsbilden. 

Skopan för infrastrukturen ska sättas i backen under nästa år, då ska även den nya tunnelbanan börja med sitt arbete på platsen.

2021 ska arbetet med de första kvarteren påbörjas.

Den här detaljplanen är viktig för stadslivet i Barkarbystaden och tunnelbanans utbyggnad. Kvarteren i området får ett fantastiskt läge med handel, restauranger, service och hög tillgänglighet med tunnelbanan i direkt anslutning, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078