23948sdkhjf

Siktet inställt på stora svenska kontrakt

Den svenska rivningssidan drar ner Delete Groups resultat och nu vidtar rivningsjätten åtgärder.

2018 slutade med ett utmanande kvartal för rivningskoncernen Delete, företaget ser ändå tillbaka på 2018 som ett bra år med ökade vinster.

– Det fjärde kvartalet var en besvikelse, även om vi inte förväntade oss att slå fjolårets rekordprestation, säger Delete Groups vd Tommi Kajasoja i ett pressmeddelande.

Delete verkar inom både industrirengöring, rivning och återvinning och enligt ett pressmeddelande växte verksamheten på industrisidan stort, delvis på grund av flera förvärv – i Finland köptes  Karhupurku Oy och i Sverige har inte mindre än tre företag införlivats i Deletegruppen: Waterjet Stockholm AB, W-tech AB samt Waterjet Karlstad AB.

På återvinningssidan har intäkterna stadigt ökat även om lönsamheten minskade något, noterar Delete Group.

Företaget konstaterar också att lönsamheten på rivningssidan utvecklat sig åt rätt håll i Finland, medan den svenska verksamheten återhämtat sig långsammare än man hoppats.

Enligt Tommi Kajasoja beror det främst på att det saknats stora svenska rivningsprojekt för företaget att ta sig an.

– Vi investerar nu i att förbättra vår försäljningsverksamhet och i framtiden siktar vi på att öka när det gäller stora rivningskontrakt på båda våra stora marknader, säger han i pressmeddelandet.

Tommi Kajasoja betonar att man kommer att gå vidare på den redan inslagna vägen – fokus ska bland annat ligga på att bli större och lönsammare, att utnyttja de synergier som finns och att integrera de nyförvärvade företagen.

– I slutet av 2019 sjösatte vi effektivitetshöjande åtgärder på alla affärsområden, både när det gäller kostnadsstruktur och leveranseffektivitet, dessa åtgärder ska vidtas under 2019 och vi förväntar oss att det kommer att synas i 2019 års resultat.

Delete Group uppger att man ser en stabil efterfrågan på industrisidan och spår att 2019 kommer att ligga nära 2018 års nivåer.

På rivningssidan noterar företaget att behovet av företagets tjänster är fortsatt stort, fastighetsbeståndet i både Finland och Sverige är ålderstiget och  behovet av att renovera eller till och med riva byggnader byggda på 1960- och 1970-talet ökar därför.

Delete tror sig också kunna finna en hel del att göra åt den offentliga sektorn där det lär bli nödvändigt att renovera eller riva till exempel sjukhus och skolor.

På återvinningssidan driver nya lagar och regler när det gäller till exempel deponering av avfall på efterfrågan, konstaterar Delete som förutspår att de kommer att få mer att göra under 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.214