23948sdkhjf

Klaravik passerar miljarden

Efter en tillväxt på mer än 50 procent passerade Klaravik en omsättning på en miljard kronor på sina auktioner under 2018.

Karlstadsföretaget Klaravik har allt sedan det grundades av Christian Lenander och Christian Knutsson 2012 haft en snabb och kontinuerlig tillväxt. Såväl 2017 som 2018 klassades företaget som Gasellföretag av Dagens Industri. 2017 såldes objekt för 600 miljoner kronor via företagets hemsida. För 2018 redovisas en auktionsomsättning på dryga miljarden, men då är även auktioner i Norge, Danmark och Polen inräknade.

– Det är väldigt roligt att se hur vår tjänst blir ett allt mer självklart alternativ för säljare och köpare som vill kommunicera enkelt med marknaden för de här produkterna, säger företagets vd Christian Lenander.

Han menar att företaget lyckats väl med att anpassa sin kostym i takt med utvecklingen. I dag jobbar lite mer än 60 personer i Sverige, varav ungefär hälften på kontoret i Karlstad där kundtjänst och administrativa resurser finns samlade. Den andra hälften verkar som auktionsmäklare runt om i landet – från Skåne i söder till Norrbotten i norr.

– En av våra styrkor är att vi har nära till kunderna och förstår deras vardag. Vi strävar efter att vara att lätta att nå och ha lokalkännedom, oavsett var i landet säljaren för grävmaskinen eller traktorn finns. Jag tror också att våra säljande kunder uppskattar att vi förmedlar försäljningen från start till mål. Att sälja begagnat kan annars innebära rätt mycket extrajobb, med samtal och visningar av objektet. Allt det tar vi hand om, säger Christian Lenander.

Alla auktioner – som koncentreras till maskiner, verktyg och fordon – sker på företagets svenska och internationella webbplatser. Enligt företagsledningen finns nu 140 000 registrerade köpare på sajterna som har en miljon besök per månad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078