23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vikten av att ha en hemsida i entreprenadbranschen

denna artikel är sponsrad av one.com

I Sverige är entreprenadbranschen en levande bransch, med nya företag som registreras kontinuerligt och med en ljus framtid enligt färska prognoser. Att som entreprenadbolag synas i detta brus, är därför inte alltid lätt. Under de senare månaderna av 2023, hade 96 % av Sveriges befolkning använt sig av internet, så det råder ingen tveksamhet om att det är på nätet som många svenskar tar in information. Det kan låta som en klyscha, men ett företag som inte har en hemsida, riskerar att hamna i läget "syns inte, finns inte". Av de tips som Konsumentverket ger för att hitta pålitliga företag, är många av dessa kopplade till att konsumenten ska söka information själv. Eftersom en stor del av befolkningen förlitar sig på internet för att finna information, riskerar företag att tappa konsumenter som inte snabbt kan hitta informationen på internet. Så, behöver ditt entreprenadföretag en hemsida? Ja, det gör det.

Skapa hemsida - hur går jag tillväga?

När vi har slagit fast att ditt företag behöver en hemsida för att vara konkurrenskraftigt inom entreprenadbranschen, ska vi titta närmare på hur du går tillväga. En vanlig rädsla är att det ska vara både dyrt och krångligt att skapa en egen hemsida, men det går att skapa gratis hemsida med egen domän.

Krångla inte till det - ta hjälp av hemsidesprogram

Genom hemsideprogram på one.com, kan du enkelt bygga din egen hemsida, utan att behöva ha någon kunskap om att skriva kod. Dessutom finns designmallar och AI-textverktyg, allt för att underlätta så mycket som möjligt för dig. Leverantörer så som one.com har fått stor popularitet under de senaste åren genom att göra det enkelt för företag att skapa hemsidor och skräddarsy dessa efter sina specifika behov. På one.com finns också olika guider och tips och tricks för hur du skapar din hemsida. Allt detta gör att det är enkelt att skapa din hemsida, och du kan lägga mer resurser på kärnan i din verksamhet.

Domän och hosting - samla allt på ett ställe

Innan du kan börja skapa din hemsida, är det första du behöver göra att hitta en domän. Vanligt är att använda företagsnamnet följt av en ändelse (ex. .com eller .se). Här kan du söka efter domäner och se om den du önskar till ditt företag är tillgänglig. Efter att du har skapat en domän behöver du skaffa ett webbhotell, det vill säga ett ställe där din data lagras. Detta kallas för hosting, och one.com erbjuder även denna tjänst.

Ett tips är därför att använda one.com för samtliga delar av ditt hemsideskapande, så att du har allt på samma plats. Det finns support 24 timmar om dygnet vilket gör att du alltid kan få hjälp om du stöter på patrull med så väl hosting som hemsidedesign. I tillägg erbjuds SSL-certifikat som hjälper dig med säkerheten, för din egen data och för konsumenten. I dagens digitala samhälle är detta av stor vikt för att undvika dataintrång som kan ha förödande konsekvenser. Eftersom det finns bestämmelser både i Sverige och i EU som reglerar hur data lagras, är det även en fördel att ta hjälp av en hosting-leverantör som one.com, som hjälper dig att följa dessa regelverk.

I dagens digitala samhälle behöver du som företag finnas på internet för att inte tappa din konkurrenskraft. I en bransch som entreprenabranschen är detta kanske lite extra viktigt, med tanke på det stora antalet företag som finns. Genom att skapa en hemsida kan du ge konsumenterna en seriös bild av dit företag, samtidigt som du kan ta chansen att skapa synlighet och intresse för dina tjänster.

Sänd till en kollega

0.046