23948sdkhjf

Oil Quicks minsta hittills

Oilquick lanserar en helt ny tiltrotator – företagets minsta någonsin. Företaget presenterar också en ny touchskärm till sitt säkerhetssystem.

När Oilquick slår upp portarna till sin monter på Svenska Maskinmässan ska besökarna bland annat få se en helt ny tiltrototator.

OQTR-E09 blir företagets minsting och Oilquick konstaterar att man därmed breddat sitt utbud och erbjuder tiltrotatorer för grävmaskiner i spannet 6 – 33 ton.

Den nya tiltrotatorn är förberedd för ett OilQuick OQ45 snabbfästessystem, något som enligt Oil Quick gör den idealisk för mindre gräv- och planeringsarbeten med mindre maskiner.

Företaget noterar att OQTR-E tiltrotatorn utrustad med Oilquick sandwich-lösning, ska göra det möjligt för operatören att tilta, rotera eller byta tiltrotatorn till en skopa eller andra hydrauliska, elektriska eller mekaniska redskap under tilten.

Det ska därmed bli möjligt att maximera både grävningen, brytkraften och funktionen hävdar Oilquick.

Företaget lyfter också fram att redskapsbytena sker snabbt, säkert och enkelt inifrån hytten.

Oilquick kommer också att visa upp en ny touchskärm till säkerhetssystemet Oilquick Locksupport.

Systemet är standard för alla Oilquicks tiltrotatorer och ska uppfylla alla säkerhetskrav som finns på marknaden.

Oilquick lyfter fram att den nya skärmen är lättplacerad. Det ska också vara möjligt att kontrollera kopplingen både över och under tiltrotatorn från en och samma skärm

Företaget noterar också att kopplingsprocessen är användarvänlig och tydlig via den intuitiva touchskärmen och att det finns sensoravkänning av redskapsaxlar och låskolv, automatisk aktivering av maskinens hydraulik samt att systemet ständigt loggar alla händelser och varnar vid systemfel.

OilQuick ställer ut i monter C:23.

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079