23948sdkhjf

Huddig tar med sig tvillingarna

En hybrid och en konventionell maskin väntar i Huddigs Solvallamonter – tvillingparet beskrivs som företagets starkaste någonsin.

Tidigare i år lanserade Huddig inte en utan två nya grävlastare, något som kommer att bli regel framöver: tanken är att kunderna alltid ska kunna välja en hybrid eller en dieseldriven variant, i alla segment.

Första paret ut är Huddig 1370, som drivs på diesel eller HVO, och fullhybriden 1370 T, tvillingar som också skiljer sig åt utseendemässigt eftersom T-varianten fått hybridkonceptet Tigons färgsättning i isblått och vitt.

Enligt Huddig är grävlastarna företagets starkaste någonsin och flera viktiga komponenter ska ha omarbetats.

Till exempel ska grävaggregatet ha fått en ny geometri som ska öka styrkan jämfört med föregångaren Huddig 1260E.

– I rena siffror innebär det bland annat 20 procent ökad lyftkraft och så mycket som 40 procent ökad svängkraft, säger Per-Olof Jonsson, projektledare.

De nya maskinerna ska dessutom kunna utrustas med ett tredje dubbelverkande hydrauluttag som kan köras simultant med övriga två.

– Det här är ett helt nytt sätt att anpassa hydraulfunktionerna efter förarens preferens, säger Daniel Åkerström, mjukvaruutvecklare.

Huddig utlovar också ökad komfort och noterar att hybriden har IoT-uppkoppling som standard och att dieselmaskinen är förberedd för det.

Huddig ställer ut i monter Ö:06 

Artikeln är en del av vårt tema om Svenska Maskinmässan 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078