Amas 3-dubblar sin yta
Investerar stort
- Sist vi byggde nytt var för 13 år sedan, jag tyckte då vi hade mycket yta att växa på men det har gått snabbt. Det säger Ulf Dolfei, ägare av AMAS Svenska AB som funnits i Sverige sedan 1987.
Amas Svenska säljer bland annat Furukawa hydraulhammare, ett av branschens mest kända märken men har även ett komplett sortiment av rivnings-, demolerings- och återvinningsutrustning för grävmaskiner.
- De nya lokalerna ligger bara ett stenkast bort på ett område som växer snabbt, vi finns numera precis intill första avfarten till Enköping från E18 om du kommer från Stockholm, en logistikmässig mycket bättre placering.
Här ryms kontor, lager, verkstad, tvätthall, konferenslokal, personalutrymmen samt väl tilltagna gemensamytor. Dessutom en stor gårdsplan för att förenkla lossning och lastning.
- Vi har i stort sett 3 gånger så stor yta nu, detta gör att vi kunnat dela upp verksamhetens arbetsområden i egna delar. Lagerhanteringen är nu helt separerarad från serviceverkstaden och betydligt större än tidigare. Verkstaden har i sin tur fler arbetsstationer än tidigare.
- De som hunnit hit för att kika blir förvånade när de får höra att vi endast är 8 personer på dessa ytor. Jag har satsat på stora lokaler, dels för personalens skull men även för framtida expansion, man ska inte behöva trängas.
- Men framförallt blir det bättre kundnytta. De nya lokalerna gör att vi kan hantera fler servicejobb samtidigt, lagerföra ännu mer och bli effektivare. Branschen och hela Sverige springer allt snabbare därför har vi investerat en hel del, både i ny och gammal teknik för att möta denna trend. Bland annat stora interaktiva skärmar ute i verkstaden vilket underlättar servicearbeten. Våra servicetekniker kan enkelt ta upp dokumentation direkt i storformat. Dessutom har flera traverser monterats upp vilket leder till bättre arbetsmiljö och enklare montering.
Minst lika viktigt har miljötänket varit. Hela taket på den nybyggda fastigheten är täckt med solpaneler.
-Vi kan producera mer energi än vad vi förbrukar, överskottet kan säljas och vi kan räkna hem hela investeringen inom några år, avslutar, säger Ulf Dolfei.