För få kvinnor i järnvägsbranschen
Förändringen blev möjlig efter flera nya chefsrekryteringar, andelen kvinnliga chefer är nu 45 procent och enligt vd Robert Röder är förändringen ett bevis på att utvecklingen går åt rätt håll. Han konstaterar att andelen kvinnor och män i ledningsgrupper ofta får representera jämställdhetsnivån i ett företag och att det är ledningens ansvar att i både ord och handling arbeta för ökad jämställdhet.
– Att rekrytera och behålla fler kvinnor är en framgångsfaktor för oss. Inte minst för att det ökar vår rekryteringsbas som idag är för snäv och traditionellt sett har varit väldigt mansdominerad. Inom järnvägssektorn har vi ett enormt rekryteringsbehov de närmaste åren. Ökad jämställdhet ökar vår kompetensbredd och konkurrenskraft, och på köpet blir Strukton en mer attraktiv arbetsplats, säger han i ett pressmeddelande.
Strukton Rail hade tidigare tolv procent kvinnor i ledningen, nu är siffran 45 procent.
När det gäller de anställda uppges andelen kvinnor både inom Strukton och i järnvägsbranschen i stort fortfarande vara tolv procent.
– Målet är att fler ska hitta in till järnvägsjobben som fortfarande är relativt okända. Väl på plats ska både kvinnor och män ha rätt förutsättningar att trivas, stanna kvar och utvecklas på jobbet, säger Robert Röder.
Han tillägger att jämställdhet och arbete för likabehandling handlar om mer än att ha lika många män och kvinnor i företaget.
– Viktigast är att vi jobbar målmedvetet med värderingar och har nolltolerans mot alla typer av kränkningar mot både kvinnor och män. På en inkluderande arbetsplats känner vi oss välkomna oavsett vilken identitet eller bakgrund vi har, och i en sådan miljö finns det utrymme för människor att växa.