23948sdkhjf

Delete vill växa i Sverige

Delete är redan en nordisk rivningsjätte, tanken är att växa ännu mer, bara i år har företaget köpt tre svenska bolag och siktet är inställt på stora och avancerade rivningsuppdrag.

Umeå. Delete grundades i Finland 2010 och har sedan dess blivit en nordisk rivningsjätte med en omsättning på 1,2 miljarder kronor, närmare 800 anställda och en maskinpark med bland annat cirka 50 grävmaskiner och drygt 100 lastbilar.


– Vi är Nordens största rivningsföretag, säger Joacim Ericsson, affärsområdeschef för rivning på Delete.


Koncernen har vuxit genom förvärv, inte minst i Sverige där man sedan 2012 köpt på sig företag så att man nu har fasta etableringar på tretton orter från Skellefteå i norr till Sölvesborg i söder.


Bara i år har man köpt fyra företag, varav tre i Sverige – AB Sprängsotning i Alingsås, MITAB i Timrå och CL Miljö i Norrköping och Stockholm.


– Vi ligger på, målet är att uppnå en total omsättning i hela koncernen på två miljarder om 2-3 år, säger Joacim Ericsson.


Deletes svenska gren är indelad i tre affärsområden: rivning, industrisanering och ställningsmontage.Tyngden ligger på industrisanering men ambitionen är att växa på rivningssidan.


– Vi åtar oss helst stora avancerade rivningsprojekt, dels för att vi har jättebra projektledare och de resurser som krävs, dels för att det är stimulerande för våra kalkylatorer att räkna på svårare uppdrag.


– Vi kan industrin och förstår processen, vi förstår tidskraven och ser till att vara klara i tid, säger Joacim Ericsson.


De större projekten är viktiga, företaget utför också en del mer vardagliga uppdrag, till exempel håltagning och sanering.


– Det är mycket PCB-sanering, inte minst i Stockholm, säger Joacim Ericsson.


Den finska verksamheten är alltjämt störst och Sverige är under frammarsch. Företaget – som ägs av ett danskt riskkapitalbolag – utför dock uppdrag även i övriga Norden, inte minst i Norge där man genomfört flera stora projekt.


Den svenska verksamheten omsätter i dag 320 miljoner kronor, personalstyrkan är drygt 200 och maskinparken utgörs av ett tiotal rivningsmaskiner, lika många rivningsrobotar, ett 40-tal lastbilar och ett otal vajersågar med mera.


– Vi river överallt, det är Sverige som är i fokus just nu, säger Joacim Ericsson, som räknar in ett 30-tal svenska rivningsprojekt igång nu under hösten.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078