23948sdkhjf

Konstant låsning direkt

En uppgraderad tiltrotator och ett helt färskt snabbfäste med säkerhetskil var ett par av nyheterna i RF Systems monter på Bauma.


RF System är sedan 2011 ett dotterbolag i Kinshofer-gruppen i den svenskägda koncernen Karl Bennet AB. På vårens Bauma ställde Vinslövsföretaget därför ut tillsammans med Kinshofergruppen. En nyhet i montern var Kinshofers nya snabbfäste med säkerhetskil – I-lock.

– Den introduceras 2013 och testas just nu i Sverige, säger Marcus Olofsson, vd på RF System.

Tack vare säkerhetskilen ska det bli omöjligt att tappa en skopa.

– Det är det enda fästet i världen med konstant låsning direkt, låsningen sker genom en elektrisk sekvens, inte via en mekanisk rörelse, säger Marcus Olofsson.

Produkten har tagits fram för att möta de krav på säkrare fästen man väntar sig ska komma. Fästet är ett svenskt standardfäste och ska fungera med redskap av alla märken.

RF System hade ett par egna nyheter med sig till mässan, främst på järnvägssidan.

– V har nya slipersutläggare, nya slipersbytare och ett nytt stoppaggregat.

Ett nytt dubbelstopp ska göra det enklare att vara flexibel på en arbetsplats.

– Med hjälp av en bom kan man förvandla två enkelstopp till ett dubbelstopp, då ökar effektiviteten eftersom man kan arbeta på båda sidor av rälsen samtidigt.

Stoppen förs ner i marken och vibrerar och trycker sedan ner bärlasten.

– Det används mycket vid underhållsarbeten, säger Marcus Olofsson.

Tiltrotatorn Nox presenterades också i en ny version: Nox2.

– De är en uppgradering som innebär att den fått en starkare och förbättrad kropp som gör att den blir både hållbarare och starkare, den är också i princip underhållsfri eftersom vi tagit bort en del servicepunkter, säger Marcus Olofsson.

RF-System satsade i övrigt på att visa upp sitt sortiment av skopor, gafflar och tjälkrokar. Gallerskopor, kabelskopor och de andra RF-produkterna är välkända i Sverige men ska nu introduceras för främst en tysk publik.

– Kabelplogar säljer till exempel bra hemma men de är inte särskilt vanliga i Tyskland, vi vill ändra på det så att även de börjar utnyttja grävmaskinen på fler sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079