23948sdkhjf

Maserfrakt och Fraktcentralen blir ett

Anläggningssidan är en viktig pusselbit när Maserfrakt och Fraktcentralen i Gestrikland går samman. Det nya anläggningsbolaget får närmare 1 000 enheter och satsar på att nå nya kunder i fler län.
Maserfrakt AB och Fraktcentralen i Gestrikland AB går samman, i slutet av januari godkände Konkurrensverket affären som i praktiken innebär att Maserfrakt köper Fraktcentralen.

På anläggningssidan kommer all verksamhet att bedrivas under namnet Maserfrakt. Vissa övriga delar av Fraktcentralens verksamhet kommer även i fortsättningen att gå under namnet Fraktcentralen.

Maserfrakt har i dag ett särskilt bolag för i huvudsak anläggningsverksamhet, Maserfrakt Anläggning, Fraktcentralens anläggningsverksamhet ska föras dit och enligt Maserfrakt Anläggnings vd Arne Helmersson är verksamheten i de två bolagen tämligen likartad.

- I dag agerar vi på två planer, Fraktcentralens anläggning är koncentrerad till Hofors, Sandviken och Gävle och Maserfrakts till Dalarna och Mellansverige.

Maserfrakt är dock större och har även en del täkter, säger han.

Arne Helmersson uppger att syftet med samgåendet bland annat är vidga vyerna och försöka utöka den geografiska marknaden.

- Det är ett sätt att sudda ut länsgränserna, Maserfrakt Anläggning är ett stort bolag, nu blir vi ännu större med uppåt 1 000 enheter, varav cirka 600 är maskiner.

Köpet gör det också lättare för bolaget att matcha de stora kundernas organisation.

- För 5-6 år sedan ändrade många stora byggföretag sina organisationer, och det som var Mellansverige för oss riktades i stället mot Norrland. Nu kan vi passa in bättre, med gränser både mot Norrland, Västmanland och Uppland. Vi hoppas kunna nå fler län och fler kunder på det viset.

Samgåendet syftar också till att kapa kostnader.

- Administrationen tål en högre belastning och vi hoppas kunna minska overheadkostnaderna per enhet, säger Arne Helmersson.

Som en större aktör på marknaden hoppas man också kunna satsa mer på till exempel marknadsföring, IT/data samt kvalitet och miljö.

- Är man för liten är det svårt att få fram pengar, säger Arne Helmersson.

Omsättningen i det nya anläggningsbolaget beräknas bli närmare 900 miljoner kronor och i hela den nya koncernen 1,6-1,7 miljarder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109