23948sdkhjf

Ängelholms vägar blir grönare

Från och med den 1 april 2025 är det Svevia som på uppdrag av Ängelholm kommun kommer att utföra beläggningsarbeten på gator, gång-och cykelbanor och andra kommunala ytor i Ängelholm.

Svevia kommer genomgående att använda sin miljövänliga asfalt som tillverkas i asfaltverk som helt drivs med biobränsle och förnybar energi. Asfaltmassan består i huvudsak av återvunnen asfalt. Utöver kontraktet för Ängelholm så har Svevia i Skåne motsvarande uppdrag i kommunerna Lund och Laholm.

– Vi står välrustade inför våren med erfarna platschefer och arbetslag med stor yrkesskicklighet, säger Stefan Håkansson, Svevia.

Kontraktet omfattar ny- och underhållsbeläggningar, förarbeten som justering och fräsning samt mindre anläggningsarbeten.

– Det är alltid positivt att starta upp ett nytt långsiktigt samarbete med en ny kund. Ängelholm kommun upphandlar på ett bra sätt och i god tid. Det borgar för en god planering och framförhållning. Vi ser verkligen framemot att i samarbete med kommunen underlätta framkomligheten och säkerheten på vägar, gator, gång- och cykelstråk, säger Stefan Håkansson.

Inom ramen för uppdraget uppskattar Svevia att lägga ut omkring 11 000 ton asfalt per år i kommunen. Kontraktet är värt cirka 22 miljoner kronor per år och sträcker sig över ett år med möjlighet på option på ytterligare tre år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079