23948sdkhjf

Peab Asfalt jobbar mer i Skåne

Två kommuner har tecknat ramavtal med Peab Asfalt, som därmed får i uppdrag att ombesörja beläggningstjänster i sydvästra Skåne.

Staffanstorp har tecknat ett ettårigt avtal med Peab. Avtalet trädde i kraft i september, det gäller underhållsarbete på kommunens gator, vägar och gång- och cykelvägar och omfattar asfaltering, fräsning, kantstenssättning, återställningsarbeten och linjemålning.

– Vi är glada över samarbetet med Staffanstorp, en kommun som ligger strategiskt bra till för vår verksamhet. Vi har sedan tidigare resurser på plats i närområdet och ser fram emot att genomföra beläggningsarbeten åt kommunen, säger Mathias Björklund, arbetschef på Peab Asfalt, i ett pressmeddelande.

Peab har också tecknat ett avtal med Svedala kommun, där man kommer att genomföra beläggningsarbeten. Enligt Peab har kommunen valt att avropa från Addas upphandling av beläggningsarbeten där Peab Asfalt är 1:a i rangordningen.

Adda är ett bolag inom organisationen Sveriges Kommuner och Landsting där kommuner kan få hjälp med upphandlingar.

– Vi är stolta över att Svedala valt att avropa asfaltsbeläggningarna via Adda. Vi har utfört asfaltsbeläggningarna i kommunen sedan 2016 och att vi får fortsätta med detta känns riktigt bra, säger Mathias Björklund.

Avtalet med Svedala gäller till våren 2026.

Peab noterar att beläggningsarbetena i Staffanstorp och Svedala kommer att ske med ECO-Asfalt där tillverkningen sker med förnyelsebara bränslen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125