23948sdkhjf

Maskinia köper Sundsvallsföretag

Maskiniafamiljen växer i norr, ett förvärv som ska stärka verksamheten i Gävleborgs, Västernorrlands och Jämtlands län.

Maskinia berättar i ett pressmeddelande att man köpt ett av EMSG:s dotterbolag: Sundsvallsbaserade NTC AB.

NTC beskrivs som en välrenommerad aktör i Västernorrland och Jämtland och affären är enligt Maskinia ännu ett steg i företagets tillväxtresa.

– Vi är mycket stolta och glada över att välkomna NTC till Maskinia. Genom att kombinera vår expertis, erfarenhet och resurser kan vi nu erbjuda ännu bättre service och närhet till våra kunder i regionen. Det här är ett steg norrut och ett stort steg framåt för vår verksamhet och våra kunder i denna region, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist i pressmeddelandet.

Maskinia, som bland annat säljer Develons, Cases, Epirocs och Bergmanns produkter i Sverige, tror sig nu kunna ge kunderna i regionen ännu bättre service och eftermarknad, inte minst eftersom de nu får närmare till en fullserviceanläggning och Maskinias produktportfölj.

NTC har i många år varit återförsäljare för Ljungby Maskins hjullastare, detta avtal kommer att övertas av nya Maskinia NTC, förklarar Maskinia.

Maskinia ser framför sig en ökad efterfrågan och förstärker därför NTC på personalsidan: Andreas Lundvall, som tidigare har arbetat som säljare för Maskinias återförsäljare Kjellsons Maskin i regionen, har anställts och kommer nu att samarbeta med NTC:s befintliga säljare Pär Goode.

– Vi ser fram emot att ta NTC:s duktiga team in i Maskinia-familjen och att fortsätta utveckla vår närvaro i norra Sverige. Vårt mål är alltid att ge våra kunder den bästa tänkbara servicen, och det här förvärvet är en viktig del av att genomföra det i en större del av Sverige, säger Fredrik Holmquist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078