23948sdkhjf

Ny Keestrack på väg till Sverige

Tiltbart chassi, smidig transport och hög kapacitet utlovas när Fredheim Maskin lanserar en helt elektrisk kross, en maskin som anses lämpa sig väl för tung återvinning.

Det drar ihop sig till Fredheim Maskins årliga oktoberdagar, den 17-18 oktober är det dags, även denna gång i Spydeberg i Norge.

Företaget passar denna gång på att premiärvisa en helt ny slagkross som uppges passa bra för återvinning av asfalt och betong.

Keestrack R5e Zero ska nu ha fått samma uppgraderingar som den mindre modellen R3e Zero redan fått, och enligt Fredheim Maskin handlar det om en helt ny generation jämfört med föregångaren R5.

Företaget lyfter särskilt fram att den nya krossen dessutom är den första helt elektriska.

– Jag har haft chansen att få en förhandstitt på den i drift på fabriken i Tjeckien. Jag känner mig därför väldigt trygg med att konstatera att den har en väldigt god och hög kapacitet. Jag är säker på att den är ett utmärkt val för företag som återvinner stora volymer av asfalt och betong, de kommer inte att bli missnöjda med vad den producerar per timma, säger Erik Olausson, vd på Fredheim Maskin AB.

Maskinen väger 56 ton med sikt och kan drivas antingen via ett genset eller via nätström. Fredheim Maskin noterar också att krossen har plug in/plug out, vilket innebär att man kan koppla på mer utrustning efter den från en och samma strömkälla.

Företaget berättar också att öppningen är 1 050 x 800 millimeter och att rotorn har en diameter på 1 260 millimeter och en vikt på 5,1ton.

Krossen kommer att visas i drift under premiärdagarna, då med en tvådäckad hängsikt på sju kvadratmeter som kan ge en, två fraktioner. Översten ska gå i retur in i krossen som är utrustad med en magnet och sidoband.

Fredheim uppger att den 56 ton tunga krossen ska vara smidig att transportera eftersom den inte kräver delad transport. Maskinen ska också vara enkel att etablera och avetablera, eftersom den saknar stödben.

– Dessutom har R5e Zero ett tiltbart chassi vilket jag tror användarna här i Sverige främst kommer att uppskatta vid underhåll då det gör det väldigt enkelt att komma åt. Vi är jätteglada att vi fick loss en maskin att visa upp till årets Oktoberdagar, och det betyder också att vi har en maskin klar för leverans efter 18 oktober säger Erik Olausson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08