23948sdkhjf

Blinto vill växa i norr

Auktionsföretaget vill stärka sin närvaro i norra Sverige och rekryterar därför flera nya auktionsmäklare till bland annat Umeå och Kiruna.

Blinto, som verkar över hela landet, vill bli större i norr och företaget beskriver de nya arbetstillfällena som ett drömjobb för rätt person, där man får ta sig an ett nytt distrikt och utforma sin egen roll.

– Som mäklare får du träffa allt från företagsledare inom bygg och entreprenad till små lantbrukare på enskilda gårdar, så det är bra att ha ett genuint intresse för att möta nya människor och bygga relationer,säger Anna Fransson, på One Partner Group i Växjö, som ansvarar för rekryteringsprocessen.

Hon betonar vikten av att anpassa arbetssättet efter varje regions förutsättningar.

– I norra Sverige är avstånden ofta mycket längre, vilket innebär mer restid för en mäklare, något man måste ha möjlighet till och trivas med för att passa i rollen.

– Det faktum att vi inte är lika etablerade än i norr som i söder innebär en viss utmaning, men följer också med många möjligheter. Ett besök hos en ny kund kan snabbt ge ringar på vattnet och här finns stor chans för rätt person att bygga upp sin egen kundbas, säger Erik Unga, ny säljledare för region norr och den som ska stötta mäklarna och underlätta vid onboarding.

Jimmy Andersson och Jonathan Söderberg (mäklare i Norrbotten och Västerbotten) understryker hur viktigt det är med planering i en region med långa avstånd

– Avstånden är något vi alltid behöver förhålla oss till, liksom de olika säsongerna här uppe. Som säljare i Norrland är man van och det handlar mycket om att göra sin research och planera sin tid effektivt, säger Jonathan Söderberg.

Jimmy Andersson förklarar att han alltid, inte minst sett till ett hållbarhetsperspektiv, försöker se till så att han kan besöka flera kunder inom samma område under en och samma resa. Med fler i teamet menar han att det också kommer öka möjligheterna att träffas oftare kollegor emellan.

– Vi är ju något av en region i regionen, så det känns kul att vi blir fler här uppe med samma mindset och som uppskattar klimatet, kylan och snön under en stor del av året, säger han.

Blinto uppger att man märkt av ett stort intresse för företaget på sistone, till exempel under mässan Load up north nyligen.

– Det finns en stor nyfikenhet kring Blinto och den kompetens vi besitter inom företaget och om regionen här uppe. Vi ser fram emot att visa vår expertis och fortsätta växa, säger Jimmy Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.071