23948sdkhjf

Koll på bygget med norska appar

Ett appbaserat system för komplexa projekt kan vara på väg till Sverige, enligt de norska företrädarna kan man både optimera processen och minska bränsleförbrukningen med rätt data i rätt tid.

Ditio hade letat sig till Entreprenad Live, det norska företaget var på plats för att känna sig för i vårt land – och se vilka möjligheter som finns på den svenska marknaden.

– Vi arbetar med datafångst på stora komplexa projekt, vi levererar GPS-baserad realtidsdata för masstransporter, tidrapporter, checklistor med mera, vi kan också ta bilder med systemet, förklarar Steffen Nerdal.

Systemet är appbaserat och ska göra det möjligt att hålla koll på det mesta under ett bygge, förklarar han.

– Målet är att till exempel optimera produktionen och minska bränsleförbrukningen.

Han noterar att masstransportlösningen är baserad på forskning och berättar att stora byggbolag som Peab, Veidekke, Skanska och AF-gruppen återfinns bland de norska kunderna, där de två sistnämnda dessutom är delägare i bolaget.

Ditio omsätter cirka 20 miljoner kronor i Norge, man anser sig ha kommit en bra bit på väg där och prövar nu sina möjligheter även i andra länder,

Ditio startades 2015, 2019 gick Skanska in som delägare och sedan dess har man fått vind i seglen, förklarar Steffen Nerdal.

– Vår produkt riktar sig mot huvudentreprenören, som sedan kan involvera underentreprenörerna.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203