23948sdkhjf

Premiär för 23 ton tung elgrävare

Nordfarm passar på att visa upp en helt ny batteridriven Sanygrävare på Entreprenad Live.

Sany har under de senaste åren växlat upp sina ambitioner i Europa, det nordeuropeiska huvudkontoret ligger i Järfälla utanför Stockholm och i en tidigare intervju berättade managern Wesley Q. Yang att det första steget är att att få ut de kinesiska grävmaskinerna på de europeiska marknaderna.

Han utlovade redan då att en eldriven grävare i 22-tonsklassen skulle komma till Sverige 2024 och nu är det dags: 23-tonnaren Sany SY215E ska kunna jobba 6-10 timmar på en laddning, förklarar Nordfarm, som sedan november 2023 är en av Sanys svenska återförsäljare.

Företaget beskriver maskinen som mångsidig, den ska kunna utrustas med en rad olika verktyg och användas på många olika typer av uppdrag.

Maskinen drivs av ett Cat-L batteri på 422 kWh och ska kunna snabbladdas på 90 minuter. Det går också att använda en traditionell DC-laddning över natten, noterar Nordfarm.

Företaget berättar att maskinen kan provköras redan på Entreprenad Live 5-7 september, en färdigutrustad demomaskin ska också finnas tillgänglig i höst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094