23948sdkhjf

Ny vd på Nordkust Maskin

Maskinleverantören satsar på tillväxt, nya chefen beskrivs som en stark ledare med gedigen erfarenhet.

Nordkust Maskin AB grundades 2022 av Johan Gustafsson, som nu avgår som vd för att i stället fokusera på teknik och affärsutveckling.

Ny vd blir Erik Öhrling, som närmast kommer från en post som vd på bostadsbolaget Lulebo.

Han är utbildad civilingenjör specialiserad inom underhåll och har tidigare varit produktionschef på Billerud i Kalix och teknikchef på Vattenfall Service.

– Med Erik Öhrling som ny vd får vi en stark ledare med gedigen erfarenhet, vilket kommer att vara avgörande för vår fortsatta utveckling. Tillsammans med vår operativa chef Linda Dittrich kommer han fokusera på försäljning, marknadsföring och det fortsatta byggandet av företaget, säger Johan Gustafsson i ett pressmeddelande.

Erik Öhrling uppger i samma pressmeddelande att det är både inspirerande och en stor glädje att ha fått förtroendet som ny vd.

– Företaget står för innovation och strävar efter att skapa en smartare industri, och trots att företaget är relativt ungt har teamet en ovärderlig kunskap och erfarenhet från maskinbranschen och den tunga industrin, säger han.

Nordkust Maskin är återförsäljare för Sany och Kaiser, företaget har specialiserat sig inom både el, automation och maskinteknik och tillhandahåller bland annat fossilfria maskiner för gruvor och entreprenader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079