23948sdkhjf

NCC däckar över

Arbetet med Masthuggskajen i Göteborg går vidare. Nu har Trafikverket gett NCC i uppdrag att göra en överdäckning och ett ventilationstorn vid Götatunnelns västra mynning.

Götatunneln beskrivs som en av Göteborgs viktigaste tunnlar. Tunnelns på- och avfartsrampar ses dock som en barriär och tanken nu är att bygga in dessa, för att på så sätt skapa ytor som ska förbinda Göta älv med Masthuggskajen och Järntorget.

NCC ska därför bygga in ramperna vid den västra mynningen med en överdäckning, företaget ska också bygga en ventilationstorn ovanpå en befintlig kulvert.

Arbetet ska genomföras som en utförandeentreprenad och byggstart beräknas till augusti. Kontraktet uppges vara värt 175 miljoner kronor och NCC förklarar att man också har projekterings- och konstruktionsansvar för fläktanläggningen till ventilationstornet och att det till den projektdelen också finns en option på att bygga en stålfasad

Tanken är att det hela ska vara klart under första halvan av 2026.

– NCC har stor erfarenhet av både väg, tunnel och komplicerad anläggning och därför passar detta uppdrag oss mycket bra. Vi har ett gott samarbete med Trafikverket, och dessutom känner vi oss hemma i området kring Masthuggskajen där vi också har utvecklat och byggt tre kontorshus, säger Henrik Gerber, avdelningschef NCC Infrastructure.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078