23948sdkhjf

Värmländsk maskinmässa ser dagens ljus

Den tunga svenska mässkartan fylls på med ett helt nytt evenemang. Krosslinjer, entreprenadmaskiner och lastbilar utlovas, temat är elektrifiering men rekrytering står också högt på agendan.

Norska Fredheim Maskin har i många år anordnat årliga ”Oktoberdagar” där besökarna får se krossar och siktar i arbete. Nu, när svenska Fredheim Maskin fått nya lokaler i Grums, tar man chansen att tillsammans med Kewab Värmland och Ulriks Entreprenad anordna ett liknande arrangemang på den svenska sidan av gränsen.

– Nu när vi storsatsar i Sverige med en stor egen anläggning i Grums så tittade vi på möjligheten att göra något på egen hand för våra svenska kunder. Det här fungerar nästan lite som en stor tvådagars invigningsfest för vår satsning i Sverige, berättar Erik Olausson, vd på Fredheim Maskin.

Tunga maskiner, bergkrossning, grävmaskiner och lastbilar utlovas därför när Wermlands Maskinmässa slår upp sina portar 16-17 augusti i Grums.

Arrangörerna utlovar en två dagar lång maskinfest där besökarna inte bara ska få beskåda utrustningen, utan också se den i drift i autentiska förhållanden – på Fredheim Maskins nya hemmaplan nära en bergtäkt där Kewab har tillståndet och där sprängning och krossning sköts av Ulriks Entreprenad.

Besökarna ska få se utrustning från Keestrack, Sandvik Mobile och Telestack. Tre krosslinor i drift ska kunna beskådas: den första består av en Keestrack B7e Zero som matar en Keestrack H6Se ”Spindelkross” med en Sandvik 4800 spindel innan det slutligen hamnar i en Keestrack K7e ZERO. Krosslina två består av en Sandvik UJ443E och efter den står en Telestack 621 REV ZERO stackläggare som får undan materialet. Krosslina tre består slutligen av en Keestrack H6e ZERO och bakom den arbetar en Keestrack K5e ZERO.

– Fokus på eventet ligger på elektrifiering och därför känns det kul att kunna visa upp så många helt elektriska linor med olika steg och fraktioner. Det finns massor av fördelar med att arbeta med elektriska maskiner som vi gärna berättar mer om för alla besökare. För de som arbetar med jordsortering så kommer vi även ha en Keestrack K6 i drift att titta på, säger Erik Olausson.

FAKTA: Wermlands Maskinmässa

Arrangör: Fredheim Maskin AB

Medarrangörer: KEWAB Värmland AB, Ulriks Entreprenad AB

Öppettider:

Fredag 16/8 Kl 10.00-17.00

Lördag 17/8 Kl 10.00-15.00

Måltider: Lunch från Restaurang Andersson kommer att finnas tillgängligt.

Plats: Fredheim Maskin AB Svenstorpsvägen 6, 664 34 Grums

Korsning E18/E45 Nyängen 2 mil från Karlstad följ E18 mot Oslo

Källa: Fredheim Maskin

Arrangörerna har också bjudit in flera leverantörer av lastbilar och entreprenadmaskiner.

– Zeppelin Sverige kommer att finnas på plats och visa upp olika maskiner från Caterpillar. Swecon Anläggningsmaskiner kommer att visa upp Volvomaskiner och Maskin Väst kommer att bidra med Komatsu. Dessutom kommer det finnas lastbilar från både Scania via Lecab och från Volvo via Värmlands Motor att titta på. För de som är intresserade av lättare transportfordon så kommer Lecab ha med sig delar av Volkswagens utbud och Helmia kommer ta med sig Renaults sortiment av transportbilar. Dessutom kommer Wafab Bil att visa upp helt elektriska transportbilar från Maxus. Det kommer att finnas väldigt mycket att titta på, så mässan är väl värd att besöka även för de som inte är verksamma inom bergtäktsdrift, förklarar Erik Olausson.

Mattias Bergdahl, vd på Kewab Värmland hoppas att mässan också ska locka besökare som inte besökt en bergtäkt tidigare, besökare som kanske kan bli nya kunder eller medarbetare.

– Nu får vi får chansen att berätta mer om vårt företag och vad vi står för. Målet är att kunna locka fler medarbetare till vår verksamhet och det vore extra roligt med kvinnliga sökande i en bransch som är mansdominerad. Vi vet att de kommer skapa en bättre balans.

Ulf Holmgren från Tacting ska också finnas på plats för att prata rekrytering.

–Tacting är en nära och heltäckande samarbetspartner inom kompetensförsörjning för alla branscher och segment. Med lång erfarenhet och kvalificerad kompetens inom området erbjuder vi både branschbredd och spetskompetens, vilket gör oss till en viktig partner. Vi jobbar som en redovisningsbyrå men istället för ekonomi är vår expertis istället allt inom HR och rekrytering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078