23948sdkhjf

Planerna dras upp för nya Oceana

Lisebergs vattenpark brann ner innan den kunde öppnas. Nu ska den byggas upp igen och förhoppningen är att vattenlandet ska stå klar om ett par år.

Lisebergs storslagna vattenpark Oceana skulle egentligen vara öppen nu, bygget har pågått i flera år.

Så blir det dock inte, i februari drabbades bygget av en våldsam brand. Anläggningen fick svåra skador, vad värre var dog en person i branden.

Liseberg ger dock inte upp projektet och har nu gett NCC uppdraget att bygga upp Oceana igen.

Ett samarbetsavtal är tecknat och arbetet delas in i två faser. Den första fasen ska enligt ett pressmeddelande inledas omgående och omfatta projektering och planering samt eventuella förberedande arbeten på byggarbetsplatsen som krävs inför återuppbyggnaden.

Fas två ska enligt pressmeddelandet starta när Liseberg avropar den, denna fas omfattar detaljprojektering och byggnation.

− NCC och Liseberg har haft tät dialog sedan branden och det här är ett viktigt steg för att komma vidare mot att slutföra det projekt som vi gemensamt har inlett. Nu följer ett antal månader där vi tillsammans kommer att planera och projektera för en återuppbyggnad av Oceana, säger Niklas Sparw, affärsområdeschef Building Sweden.

– Med ett avtal mellan NCC och Liseberg på plats rör vi oss gemensamt mot återuppbyggnaden av Oceana. Vattenvärlden beräknas preliminärt att stå färdig under 2026, något vi ser mycket fram emot, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

Enligt NCC är avtalet ett tilläggsavtal till parternas befintliga avtal. NCC har sedan i mars genomfört rivningsarbete och sanering, ett arbete som ska fortsätta under sommaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084