23948sdkhjf

Entrack får ny ägare

Swecon Anläggningsmaskiner får snart ett redskapstillskott i form av Entrack, det uppger Lantmännen som köpt slitdelsföretaget.

Lantmännen, som äger Volvos svenska generalagent Swecon, meddelade i juli att man tecknat ett avtal om att förvärva slitdels- och redskapsleverantören Entrack.

Förvärvet måste godkännas av myndigheterna och enligt Lantmännen förväntar man sig att affären ska genomföras under hösten 2024.

Fram till dess kommer Entrack och Lanmännen att agera som separata företag, enligt ett pressmeddelande är dock tanken att företaget sedan ska bli en självständig affär inom affärsområde Swecon.

Familjeägda Entrack omsätter cirka 400 miljoner kronor per år, har cirka 70 anställda och verkar framförallt i Sverige, Finland, Polen och Italien.

– Entrack är ett välskött företag med en lång erfarenhet av att sälja ett brett sortiment till anläggnings- och lantbruksmaskiner, och kommer att fortsätta göra det. Förvärvet stärker våra nuvarande erbjudanden och bidrar till vår tillväxtstrategi, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

– Tillsammans med Lantmännen tar vi nu ett viktigt och spännande steg i Entracks fortsatta utveckling. Entracks starka produktsortiment med fokus på eftermarknaden, tillsammans med Lantmännens kunskap och erfarenhet – inte minst inom hållbarhetsområdet – skapar goda förutsättningar för Entracks framtid, våra anställda och våra kunder, säger Björn Nilsson, Entrack-gruppens vd, i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068