23948sdkhjf

INTERMAT: Förarna i fokus för Rototilt

De franska förarna ska få veta vad som gäller – Rototilt ser fram emot att visa hur en svensk tiltrotator kan förbättra både arbetsmiljön och effektiviteten på arbetsplatsen.

Paris. Rotilt är ett av de svenska företag som styr kosan mot Paris i april. Med sig i bagaget har man ett urval av produkter och en brinnande vilja att förklara det som vi i Sverige och Norden redan vet – vad en tiltrotator kan betyda.

Arbetet har pågått i flera år och nu börjar det röra på sig på riktigt, förklarar Fredrik Berggren, kommunikationschef på Rototilt

– Vi har kommit rätt långt, nu vet alla vad en tiltrotator är och det kan vi bland annat tacka sociala medier för.

Företaget har ett par kontrakterade ambassadörer som främst arbetar via sociala medier. Det finns också många förare som på eget initiativ visar upp för hela världen vad en snurra på stickan kan betyda.

– De har hjälpt oss mycket med att bygga upp en kännedom om vad det hela handlar om, säger Fredrik Berggren. 

Rototilt har på sätt och vis bytt fokus – i stället för att försöka nå maskinägarna vill man nå förarna.

– Vi satsar mycket på att visa upp oss för förarna – om de ser att deras arbetsmiljö kan bli bättre och att jobbet utföras effektivare kan de övertyga cheferna - de duktiga förarna sätter villkoren.

På Intermat kommer man att därför att demonstrera sina produkter och visa vad en svensk tiltrotator kan göra för entreprenörer.

– RC-serien kom 2023 och den är vi supernöjda med, nu satsar vi mer på att prata om de tekniska detaljerna.

Rototilt har inget behov av att lansera nya produkter våren 2024. Företaget, som tillverkat tiltrotatorer sedan mitten av 1980-talet, har pumpat ur sig nyheter de senaste åren och breddat programmet med både maskinfästen, redskap och joystickar.

– Vi känner oss väldigt bekväma i produktportföljen med både maskinfästen, tiltrotatorer, redskap, styrsystem och app – vi har allt från stickan och nedåt!

Fredrik Berggren noterar att Rototilt har testat produkterna i sitt eget forskningscenter, man har jämfört den tryckkompenserade hydrauliken på de nya RC-enheterna med föregångarnas och kommit fram till att skillnaden är stor.

– Det vi ser är att det kan skilja 1-2 liter diesel per timme och det blir ju många tusenlappar på ett år.

Rototilt har satsat stort under de senaste åren och investeringsviljan är fortsatt stor, förklarar Fredrik Berggren.

– Det är en nedgång i maskinförsäljningen men vi ser att vi behöver förbereda oss på långsiktig tillväxt.

Man såg till exempel att företagets maskinfästen fick bra fart och tog beslutet att plocka hem en del av tillverkningen – i stället för att leja bort svetsning och bara montera produkten lade Rototilt 35 miljoner kronor på en egen robotsvetsanläggning som ska stå klar i maj.

– Vi kommer att ha två robotar som ska svetsa fästen, när vi har det kan vi korta ledtiderna och ha koll på hela processen, säger Fredrik Berggren.

På mässan kommer Rototilt dessutom att flagga lite för Open S, alliansen där de och flera andra företag gått samman för att skapa en gemensam standard. Tanken är att de olika produkterna ska passa ihop.

– Vi vill sprida ordet om Open S så att fler kan se fördelarna, säger Fredrik Berggren.

Intermat arrangeras den 24-27 april i Paris.

Artikeln är en del av vårt tema om Intermat 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096