23948sdkhjf

Lännen MCE byter vd

Timo Huttunen går vidare till nya uppgifter och en ny vd kommer tillbaka till företaget efter 20 år.

Den första juni får finska Lännen MCE Group, som bland annat tillverkar Lännens grävlastare och Lundbergs redskaspbärare, en ny vd. Då stiger Timo Huttunen, som äger företaget, tillbaka och Veli Ollila tillträder som ny vd.

– Det är spännande att komma tillbaka till LMCE Group, efter att ha arbetat med andra företag i 20 år, säger Veli Ollilas, som i tio år verkat som vd för Jackon Finland Oy. Han har också arbetat ekonomichef på Panostaja PLC, säger. Veli Ollilas, som under de senaste åren suttit i styrelsen för Lännen MCE Oy med dotterbolag.

– På den tiden var gamla Lännen Engineering ett företag med en produkt och två geografiska marknadsområden. Idag är LMCE ett större företag, med fler produkter, och exporterar till mer än 80 länder. Jag tror att min egen bakgrund inom entreprenad, kombinerat med en lång karriär inom internationella organisationer kommer att få företaget att både växa och utvecklas.

Timo Huttunen kliver alltså av som vd. Hans nya uppgift blir att ta tag i tyglarna för Lännen MCE:s största internationella produkt: Watermaster. Han kommer också att sitta kvar som ordförande i styrelsen.

Enligt Lännen MCE har merparten av den internationella försäljningen av Watermaster letts av Janne Heinonen, som nu lämnar företaget.

– Vårt team har gjort ett bra jobb under de senaste åren med Watermaster under Jannes ledning. Nu är målet att fortsätta tillväxten, samtidigt som företaget har vidtagit åtgärder för att möta en växande efterfrågan, säger Timo Huttunen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078