23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic Toughbook lyfter militära enheter till en ny säkerhetsnivå

Panasonics Toughbook Secure gör det möjligt att anpassa kommersiella enheter för försvarssektorn – vilket förbättrar enhets- och datasäkerheten.

Panasonic har lanserat sitt Toughbook Secure-sortiment av skräddarsydda tjänster som förbättrar datorkapaciteten för försvarskunder. Det heltäckande utbudet hjälper till att skydda tillgångar och data under maskinparkens livscykel och inkluderar uppdragsspecifika enhetskonfigurationer, säkra implementeringar, specialiserad support för utplacerade tillgångar och kundanpassade underhållsplaner.

Vikten av säker enhetskonfiguration
Med Toughbook Secure kan enheter modifieras under tillverkningsprocessen för att tillhandahålla en COTS-lösning (Commercial-off-the-Shelf) som är skräddarsydd för kundens specifika krav, baserat på hur och av vem enheten ska användas. Den modulära konstruktionen av bärbara datorer och surfplattor i Toughbook-serien gör det möjligt för användare att bara välja den kringutrustning och de komponenter som krävs, till exempel kort- och fingeravtrycksläsare.

Toughbook Secure gör att enheter kan anpassas in i minsta detalj. LCD-skärmar kan till exempel modifieras för att ge större kontroll över skärmdimning, vilket hjälper försvarsteam att undvika att bli upptäckta och minskar reflektion och bländning. Detta förbättrar enhets- och datasäkerheten, samtidigt som det säkerställer överlägsen diskretion för uppdrag i fält.

Överlägsen säkerhet och data i en robust enhet
Panasonic levererar oöverträffad säkerhet för sina försvarskunder och kan helt ta bort komponenter som Wi-Fi, Bluetooth, kameror och mikrofoner – vilket ger absolut säkerhet mot obehörig åtkomst från otillåtna tredjepartsenheter.

Toughbook-enheter kan utrustas med NATO-godkända säkra diskar eller kryptografiska data-at-rest-diskar från Viasat. Detta inkluderar den Eclypt® Core-krypterade interna SSD-enheten (Solid State Drive), som är certifierad för användning i Storbritannien för att säkra topphemlig information, och Viasats DARC SSD, som erbjuder militärklassad 256-bitars hårdvarukryptering och förbättrad säkerhet med tvåfaktorsautentisering.

Alla militärklassade Toughbook-enheter uppfyller de högsta standarderna för skydd mot fall, vibrationer, sand, damm, regn, höjdskillnader och extrema temperaturer och är certifierade enligt rigorösa MIL-STD-810H-standarder.

Charlotte Langridge, Business Manager (Public Sector) på Panasonic Toughbook säger: ”För försvarsorganisationer är det oerhört viktigt att säkerställa att uppdragskritiska data kan delas och nås på ett säkert sätt, oavsett plats och miljö. TOUGHBOOK Secure erbjuder en komplett lösning för internationella försvarspartner för att optimera försvarsuppdrag med Panasonics specialiserade mobila enheter och heltäckande support före, under och efter driftsättning.”

 

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Sänd till en kollega

0.032